Janine Valk is vierdejaars geneeskundestudent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en gaat voor haar masteronderzoek werken aan The Cycle Study.

Ik ben Janine Valk en zit momenteel in mijn masterfase van de studie Geneeskunde. In het kader van mijn opleiding doe ik nu een half jaar onderzoek bij The Cycle Study op de afdeling vasculaire geneeskunde van het Erasmus MC. Onder begeleiding van Michelle Schreuder help ik mee met het includeren van deelneemsters voor deel I, maar ik ga me vooral focussen op het vervolgonderzoek! Hierbij zal ik de deelneemsters begeleiden en de data verwerken voor deel II van The Cycle Study.

Tijdens mijn bachelor periode ben ik enorm gefascineerd geraakt door het hart en de vaten en mede daarom heb ik ook in mijn derde jaar de Minor Cardiovasculaire Ziekten gedaan. In de opleiding Geneeskunde wordt langzaamaan steeds meer aandacht besteed aan man-vrouw verschillen, maar nog lang niet genoeg. Mede hierdoor is mijn interesse in dit onderwerp gewekt en ben ik onwijs benieuwd wat we met The Cycle Study kunnen gaan bereiken!