Famke Beckers

Ik ben Famke Beckers (links) en ik zit momenteel in het derde jaar van de studie Geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In het kader van mijn opleiding en extra curriculaire activiteiten ben ik reeds betrokken bij het schrijven van wetenschappelijke stukken. Door mee te werken aan deze studie wil ik, onder begeleiding van Michelle Schreuder, meer ervaring opdoen in het wetenschappelijk onderzoek en een steentje bijdragen aan het onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Naast mijn studie ben ik werkzaam bij het studententeam cardiologie en thoraxchirurgie en werk ik als student-docent in het team van Skillsplaza waarbij we praktisch onderwijs voor co-assistenten verzorgen. Ook werk ik bij de centrale bloedafname van het Erasmus MC.

Naarmate de studie vordert wordt mijn interesse in de interne geneeskunde en cardiologie steeds groter. Ik heb net de minor Interne Geneeskunde afgerond en vond deze erg leuk en interessant. Vanwege deze minor ben ik in contact gekomen met dr. Jeanine Roeters van Lennep en zo is gekomen dat ik nu mee ga werken aan de Cycle studie.

Zainab Al Fatly

Ik ben Zainab Al Fatly (rechts). Ik zit nu in het derde jaar van de studie geneeskunde bij het Erasmus MC, maar eigenlijk ben ik al langer bezig met geneeskunde. Ik ben namelijk verliefd op het vak geworden tijdens de Junior Medical School, een geneeskunde vooropleiding tijdens de vierde tot en met zesde klas van de middelbare school. Dit werd afgesloten met een onderzoek en een geschreven artikel. Door de Junior Medical School ben ik ook verliefd geworden op het onderzoek doen.

Nu zit ik bij de Honours Class en heb ik nog steeds veel interesse voor het onderzoek doen en voor de interne geneeskunde. Ik ben erg geïnteresseerd in de vasculaire geneeskunde en de endocrinologie (hormonen), wat veel te maken heeft met de menstruele cyclus en met vrouwelijke hormonen.

Verder ben ik ook bezig met een onderzoek bij de nefrologie en werk ik in het Erasmus MC bij de afdeling interne oncologie.

Ik denk dat we met de Cycle study veel kunnen bereiken.